Med Čolić - Trnovo

Trnovo
Bosna i Hercegovina
medcolicc@gmail.com

Med Čolić - Trnovo


Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00529
Objavljen: 24.11.2016. 20:24
Broj pregleda: 138

Od davnina polen privlači pažnju tradicionalne medicine i uveliko se koristi kao terapijsko sredstvo za lečenje mnogih bolesti. Polen sadrži 240 korisnih supstanci, koje su potrebne organizmu za normalan tok biohemijskih procesa.
Takođe, polen sadrži 50 bioloski aktivnih supstanci: bjelančevine, minerale, skoro sve vitamine, antibiotike, biljne hormone, enzime i mnoge druge elemente, koji su pravo blago za ljude.
Posjeduje blagotvorno dejstvo na gastrointestinalni trakt čovjeka.

  • Reguliše funkciju creva, povećava sadržaj hemoglobina u krvi.
  • Poboljšava stanje bolesnika sa hroničnim hepatitisom i normalizuje rad jetre.
  • Polen jača kapilare (posebno moždanih sudova), snižava nivo holesterola u krvi i krvni pritisak.
  • Koristan je kod poremećaja mikrocirkulacje, usporenja rada srca, kod glaukoma, ekcema, psorijaze, kod normalizacije psihe.
  • Polen u kombinaciji sa medom uspešno se koristi za lečenje hipertenzije, kao i kod bolesti nervnog i endokrinog sistema.
  • Koristan je za jacanje imuniteta, poslije teških bolesti i pacijentima u postperativnom periodu.
  • Polen u kombinaciji sa drugim lijekovima povećava njihovu efikasnost, dozvoljava nam smanjiti dozu, a ponekad i zamjeniti njih.
  • Polen posjeduje veliki uticaj na imuni sistem čovjeka, jača cijeli organizam i povećava njegovu odbrambenost prema bolestima i infekcijama.

Za muškarce koji boluju od slabe prostate je nezamjenjiv, dobar izvor proteina, vitamina, amino-kiselina, za jačanje imunog sistema kod djece i odraslih, vraća snagu, za bolju probavu, nezamjenjiv kod anemije i još mnogih drugih oboljenja. Onima koji nisu alergični na med, preporučujem odlicnu kombinaciju polena i meda. Med i polen eliksir zdravlja i dugovećnosti. Lijek za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.
Preporučuje se zdravim i osobama posle prelezanih teških bolesti, operacija, hemioterapija.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00528
Objavljen: 24.11.2016. 20:22
Broj pregleda: 181

Kunica, ranjenik, stolisnik (Achillea millefolium ) raste po rubovima oranica, sunčanim obroncima i pašnjacima. Široko je rasprostranjena u našim krajevima.. od 10 - 70 cm visoka, razgranata, svjetlozelena stabljika. Ima dlakave listove koji su izmjenično poredani i 2-4 puta perasto razdijeljeni u mnogobrojne fine listiće. Cvjetovi tvore ravni štit bijelih glavica na vrhu stabljike. Ugodnog je mirisa. Cvjeta od juna do oktobra, a sabire se u junu i julu. Upotrebljavaju se cvjetovi i gonji dio stabljike kad su u punom razvoju. Sadrži: željezo, kalij, natrij, fosfor, sumpor, tanin, akonitinsku kiselinu, eterično ulje, ahilein, cianogenetski glikozid, cineol, pinen, kariofilen, tujon, borneol, smolu, soli, mravlju i valerijanovu kiselinu. Ljekovito djelovanje: hajducka travu ili stolisnik čisti i jača krv i probavne organe. Posebno je korisna za lijecenje jetre, slezene, gušterace, žutice, navale krvi u glavu, katara u crijevima i želucu, zatim grčeva, groznice, lupanja srca, bolova u kstima i leđima, neredovitih menstruacija, nesanice, raznih osipa i čireva.
Smanjuje teškoce kod gihta i reumatizma. Povoljno djeluje za liječenje šećerne bolesti, naročito u početnom stadijumu. Korisna je i kod prekomjernog krvarenja. Kunica spada medu ljekovita sredstva koja djeluju svojim gorkim okusom na sluznicu želuca, pa tako podstiče izlučivanje želucanog soka, a samim tim pobuđuje apetit. Povoljno djeluje na resorpciju hrane. Kalijum, koji je sadržan u stolisniku potpomaže rad bubrega i krvotoka, te tako posredno utiče na rad srca, uspješno se koristi i kod ženskih bolesti.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00527
Objavljen: 24.11.2016. 20:20
Broj pregleda: 107

Kestenov med - taman je, a tamna boja varira mu ovisno o podneblju i godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog okusa. Snagom svojih osebujnih svojstava povoljno djeluje na cjelokupni probavni sistem. Potiče rad crijeva, olakšava rad preopterećene jetre i žuči te štiti želučanu i crijevnu sluznicu. Kestenov med preporučuje se protiv bolesti probavnih organa: želuca, dvanaesto palačnog crijeva, žuči i jetre. Med kestena ima izvanredno djelovanje u oporavku kod žutice, poslije operacije žuči i sl. Preporučuje se još uzimanje s čajem od kunice, kamilice, šipka i majčine dušice.
Čajeve s medom od kestena treba uzimati nekoliko puta na dan i to 1 - 2 sata nakon jela.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00526
Objavljen: 24.11.2016. 20:19
Broj pregleda: 93

Bagremov med karakterizira izrazito svijetložuta boja te blag okus.Ova vrsta meda odgovara većini ljudi jer se njegova aroma praktički ne osjeti u napitcima.Odličan je izbor za malu djecu (tek od 1. godine života) i za osobe koje se oporavljaju nakon bolesti. Koristi se i kod problema kardiovaskularnog sistema i zatvora. Zbog sedativnog učinka pomaže kod nesanice, nervoze i napetosti.Zbog sedativnog učinka pomaže kod nesanice,nervoze i napetosti.Za smirenje prije spavanja popijte šalicu čaja od matičnjaka s dodatkom male kašike meda od bagrema. Pušačima je preporučljivo odmah po ustajanju pojesti kašiku meda od bagrema.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00525
Objavljen: 24.11.2016. 20:18
Broj pregleda: 167

Cvijetni ili livadski med se dobija iz različitih vrsta cvijeća, zavisno od podneblja. Blagog je ukusa. Preporučuje se za podizanje imuniteta i oporavak nakon bolesti, kod sezonskih alergija i alergijske astme. Uvijek je bolje uzimati cvijetni med iz vaše okoline.
Uzimajte jednu kašiku meda dnevno, tokom cijle godine, za oporavak organizma i borbu protiv alergija.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00524
Objavljen: 24.11.2016. 20:17
Broj pregleda: 124

Planinski med veoma je cijenjena i ljekovita vrsta meda. Dobija se iz nezagađenog planinskog bilja pa je zbog svog sastava ljekovitih biljaka vrlo tražen. Ima snažno antimikrobno djelovanje, čak i dok je razrijeđen u razmjeri od 1:150. Koristite ga za jačanje imuniteta, problema s disanjem – izliječite kašalj, upale grla i sinusa. U narodnoj medicini planinski med koristio se i za dezinfekciju kožnih upala i rana. Pomaže pri liječenju ginekoloških tegoba i upala izazvanih virusima i bakterijama.

Cijena: Na upit
Šifra oglasa: mfo00523
Objavljen: 24.11.2016. 20:15
Broj pregleda: 187

Mješavina meda , orašastog i suhog voća. Sušeno voće i orašasti plodovi sadrže visoko vrijednu kombinaciju hranjivih tvari, stoga im dajmo prednost.
Današnji ubrzan tempo života, osobito u urbanim sredinama, doslovno iscrpljuje. Od pojedinca se u svakom trenutku očekuje maksimum, kako na radnome mjestu, tako i u školi, na fakultetu i u obitelji. Ostaje premalo vremena za osmišljeno pripremanje obroka, a istovremeno je ponuda brze, fast food hrane u snažnom porastu. No, unatoč tome važno je pomno isplanirati obroke i međuobroke, kako bismo organizam opskrbili funkcionalno vrijednim tvarima, pa nije naodmet podsjetiti se što nam nudi priroda. Ova mješavina sadrži: Med, orah, badem, lješnjak, sjemenke suncokreta, sjemenke tikve, kikiriki, sušene grožćice, sušenu brusnicu.

DODATNE POGODNOSTI ZA REGISTROVANE ČLANOVE I SARADNIKE
© 2016. moja-farma.com, Sva prava zadržana