BIOTIKA zdrava hrana

Armije RBiH
Lukavac
Bosna i Hercegovina
+387 61 858 412
bioorgansko@gmail.com

BIOTIKA zdrava hrana


Trgovina zdrave hrane Biotika je prva trgovina koja u svom asortimanu ima apsolutno sve što biste mogli poželjeti od trgovine ove vrste i nastala je upravo iz potrebe za proizvodima organskog porijekla koji nisu dostupni ljudima na našim prostorima.

Trudimo se da našim kupcima obezbijedimo sve proizvode organske hrane koji su potrebni za očuvanje njihovog zdravlja. Takođe nam je želja i cilj da okupimo i domaće proizvođače organske hrane i istu učinimo dostupnom našim kupcima, jer ipak domaće je najbolje.

Zato posjetite našu trgovinu i budite sigurni da ćete pronaći ono što Vam je potrebno za zdrav život. Neka Vaša hrana bude Vaš lijek.

Cijena: 30.00 KM
Šifra oglasa: mfo00569
Objavljen: 04.12.2016. 17:33
Broj pregleda: 115

Ne postoji prirodni preparat ili prirodni antibiotik koji s takvom brzinom podiže vaš imunitet kao naše BioImunitet kapi za imunitet. U toku dana već djeluje. Preparat je spas za sve koji su alergični na penicilin, kao i na sve koji imaju trajno oslabljen imunitet i stalne infekcije, nazeb, virusne upale, skloni su gripu. A posebno je dragocjen preparat i prirodni antibiotik za sve pacijente koj imaju rak i idu na hemioterapiju, jer osim što rapidno diže imunitet, čuva tijelo od otrova i oštećenja koje proizvode citostatici.

Moćne BioImunitet kapi čine sljedeće ljekovite biljke: Ehinacea, Divlji origano, Majčina dušica, Divlja nana, Kantarion i Hajdučka trava.

BioImunitet kapi se mogu piti zajedno uz medicinske lekove, antivirusne lekove, antiimflamatorne lekove i antibiotike jer nemaju kontraindikacije sa njima.

Šta je imunitet? Imunitet je sposobnost organizma da se brani od drugih organizama (mikroorganizama) ili od njihovih toksina. Postoje dva tipa imuniteta: tip nastao kao posljedica nespecifičnih procesa – to je urođeni imunitet i tip imuniteta koji potiče od posebnog imunog sistema koji stvara antitijela i senzibilisane limfocite koji zatim napadaju i razaraju organizme ili njihove toksine za koje su specifični – to je stečeni imunitet. Bioimunitet kapi za jačanje imuniteta djeluju na jačanje oba tipa imunog odgovora organizma.

Ljekovito bilje je prirodni lijek za imunitet, koji podiže sve nivoe našeg odbrambenog sistema, bez nus pojava i štetnih efekata.

U tijelu mogu nastati dvije vrste stečenog imuniteta. U jednom slučaju tijelo stvara cirkulišuća antitijela (globulini) koja napadaju za njih specifične antigene; druga vrsta stečenog imuniteta postiže se stvaranjem velikog broja limfocita koji su specifično senzibilisani na strani agens. Ovi limfociti imaju sposobnost da se vežu za strani agens i da ga unište – tip stečenog imuniteta koji se zove tkivni ili celularni ili limfocitni imunitet.

U organizmu tkivni i humoralni imunitet čine jednu jedinstvenu cjelinu, jer se i antitijela i limfociti stvaraju u limfnim čvorovima, odnosno limfociti (koji se dele na B i T) svojom sposobnošću recirkulacije obezbjeđuju ovo jedinstvo. Aktivni imunitet, nastaje ako u organizam dospe uzročnik koji ga nadraži na aktivnu proizvodnju antitijela. On može biti prirodno stečen, aktivan imunitet koji se ostvaruje poslije prirodnih infekcija i vještački stečen aktivan imunitet, koji nastaje poslije vještačkog unošenja antigena (vakcine). U oba slučaja biljne kapi za imunitet djeluju kao imunostimulator. Postoji i infektivni imunitet ili preimunicija, vrsta imuniteta prema superinfekciji, koji traje dok se uzročnici nalaze u organizmu (tuberkuloza i sifilis). Zatim, tu je i pasivni imunitet koji može biti prirodno stečen, koji se stiče za vrijeme intrauterinog života – fetus preko majčine krvi dobija i antitijela, ili vještački stečen, koji se stiče poslije vještačkog unošenja imunskih seruma putem vakcina (gotovih antitela).

Majčina dušica kao sastavni dio ovog preparata je poznati narodni lijek za imunitet i podsticanje timusa, žlijezde koja je ključna za imunitet kod ljudi.

BioImunitet kapi se koriste za jačanje imuniteta, protiv virusnih infekcija, gripa, nazeba, kod hroničnih upala unutrašnjih organa, kao preventiva protiv virusnih infekcija, za otpornost tijela prema gljivicama, kod bakterijskih infekcija, kod rezistencije bakterija na djelovanje antibiotika – kod infekcije sa super bakterijom.

Cijena: 30.00 KM
Šifra oglasa: mfo00568
Objavljen: 04.12.2016. 17:32
Broj pregleda: 108

BioHemorrhoids biljne kapi za hemoroide su tinktura za šuljeve koja je namijenjena za rješavanje akutnih stanja i najtipičnijih hemoroidalnih simptoma bolesti, to jest za liječenje hemoroida prirodnim putem. U ovom slučaju je u pitanju narodni lijek za uvećane hemoroide koji krvare i kapi za hemoroide koje su namijenjene svima onima koji pate od hemoroidalne bolesti i imaju problema sa uvećanim hemoroidima, bilo da su unutrašnji ili spoljašnji šuljevi.

Stvorili smo BioHemorrhoids biljne kapi za hemoroide sa idejom da pacijentima ponudimo jeftino i prirodno riješenje za hemoroide koji krvare i koji su uvećani ali ne toliko da su stigli do IV stadijuma kada je samo operacija konačno rešenje. Ukoliko imate uvećane hemoroide, ovo je idealan prirodni lijek za šuljeve. Kontinuiranom upotrebom Priroda na Dar biljne kapi za hemoroide razbijaju trombove u venama hemoroida, zaustavljaju krvarenja i smanjuju uvećane vene. Naše biljne kapi za hemoroide su prirodna zamjena za sintetičke lijekove za hemoroide.

Naše kapi i prirodni lijek za hemoroide koji krvare je baziran na dejstvu ljekovite biljke Rusomače da zaustavlja krvarenje iz šuljeva.

U sastav kapi za hemoroide ulaze sljedeće ljekovite biljke: Hajdučka trava, Divlji kesten, Rusomača, Kantarion i Arnika.

Cijena: 30.00 KM
Šifra oglasa: mfo00567
Objavljen: 04.12.2016. 17:31
Broj pregleda: 110

BioGastritis je biljna tinktura za gastritis i gorušicu, prirodni preparat za jaku želudačnu kiselinu. Biljne kapi za gastritis smiruju lučenje želudačne kiseline

Gastritis je zapaljenje želuca i može biti prouzrokovano hranom, stresom, alkoholnim pićima i otrovima. Mnogokrvnost sluznice s manjim i većim erozijama glavna je promjena u akutnom gastritisu. Stoga smo stvorili prirodni preparat BioGastritis kapi za gastritis koje podstiču regeneraciju oštećenog tkiva i normalizaciju rad stomaka. Naše kapi za gorušicu su nastale na temelju narodnog iskustva travara i dokazanog djelovanja ljekovitog bilja, uz savremena saznanja koja su otkrivena u farmaciji istraživanjem i studijama.

BioGastritis čini fantastična i dokazana formula ljekovitog bilja za višak želudačne kiseline i regeneraciju sluzokože želudca: idjirot, bokvica, slatki korijen, kanatrion i anis.

Koje vrste gastritisa postoje

Antrumski gastritis koji zahvata antrum želuca; g. atrophica je hronični gastritis sa atrofijom sluznice želudca; g. catarrhalis je zapaljenje sluznice želuca s hipertrofijom sluznice i lučenjem povećane količine sluzi i obično hipoaciditetom; g. chronica je hronično zapaljenje sluznice želuca koja ide u dva oblika s hipertrofijom i atrofijom. U slučajevima hipertrofičnog hroničnog gastritisa javlja se zadebljanje sluznice i podsluznice želuca. Površina je grubo naborana, epitel hiperplastičan, a u podsluznici postoji umnožavanje veziva i prisustvo ćelija zapaljenja.

U slučajevima hroničnog atrofičkog gastritisa postoji izražena zaravnjenost površine, istanjenost sluznice, ali i povećani broj limfocita i leukocita. U dubljim slojevima sluznice mogu se pojaviti sitne ciste. Vezivo između žlijezda i mišićnog lista sluznice je zadebljano.

U većini slučajeva kod gastritisa sluznice želudca su oštećene i pate od erozije i perforacije, pa uslijed dejstva želudačne kiseline na nezaštićeni dio želuca, ponekad dođe i do krvarenja. Na tim mjestima gdje je sluznica oštećena razvija se helikobakter, koji dodatno komplikuje liječenje gastritisa. Najčešći uzroci gastritisa su alkohol, lijekovi, otrovi, stres i način ishrane. Osobe koje pate od stresa su sklonije gastritisu, zatim uzrok gastritisu mogu biti operacije, opekotine, traume i drugi ozbiljni zdravstveni problemi koji povećavaju šanse za razvoj gastritisa. Prirodne biljne kapi za gastritis i gorušicu djeluju umirujuće na želudačnu kiselinu ali i na sluznicu organa za varenje, pa u tom smislu imaju širi spektar djelovanja od klasičnih lijekova za smanjenje želudačne kiseline.

BioGastritis djeluje na gastritis, smanjivanje želudačne kiseline, smanjenje gorušice, GERB, helikobakter, čir na želudcu, regeneraciju sluznice želudca, upalu želuca, tradicionalno sredstvo za stomak, bol u želudcu.

Naše biljne kapi za gastritis djeluju tako da umanjuju djelovanje želudačne kiseline i ubrzavaju regeneraciju sluznice želudca. Koriste se uz lijekove koje propiše doktor kao pomoćna terapija. Potrebno je korigovati ishranu kod gastritisa i pridržavati se preporuka koju hranu ne konzumirati dok se ne riješe problemi.

BioGastritis kapi se mogu piti zajedno uz medicinske lijekove (Controloc, nesteroidni antiimflamatorni lijekovi, beta agonisti, kalcijumski antagonisti, nitrati, Antacidi, Blokatori izlučivanja kiseline, Blokatori protonske pumpe) jer nemaju kontraindikacija sa njima.

Takođe preporučujemo čaj od kunice, matičnjaka i nane kao dodatno smirenje i pozitivno djeluje na probavu i želudac.

Cijena: 30.00 KM
Šifra oglasa: mfo00566
Objavljen: 04.12.2016. 17:30
Broj pregleda: 106

Po svjedočenju korisnika, BioColon je jedini preparat na našem tržištu koji pomaže kod sindroma nervozna crijeva i kolitis prirodnim putem!

BioColon tinktura za nervozna crijeva i kolitis je prirodni preparat koji je stvoren sa ciljem da pomogne svim pacijentima koji boluju od sindroma nervoznih crijeva, koji imaju Kronovu bolest i hronični kolitis. S obzirom da je nastanak sindroma nervozna crijeva nejasan, kao i manifestacije bolesti, naš tim istraživača se susreo sa velikim zadatkom da se stvori univerzalan preparat i biljni lijek za nervozna crijeva.

Kako nastaju nervozna crijeva, kako se dobija nervozan stomak, ili iritabilni kolon – colon irritabile je još uvijek misterija za medicinu. Osnovne pretpostavke su da sindrom IBD – The Inflammatory Bowel Disease, kako se zove u svijetu, nastaje kao posljedica ishrane i stresa, uz određenu genetsku predispoziciju. Uzrok zašto se javljaju nervozna crijeva je u sporom kretanju crijeva, peristatika crijeva je usporena, pa rastvorene hranljive materije i ostaci varenja ostaju duže nego što bi trebalo u crijevima, gdje se onda razvijaju gasovi i kolitis. Tako se dobija nervozan stomak. Na ispitivanjima crijeva ne mogu da se primjete nikakve promjene na crijevima a još uvjek ne postoji metod da se izmjeri brzina peristatike. Zato se teško utvrđuje dijagnoza za nervozna crijeva jer simptomi koje ima nervozan stomak odgovaraju nizu drugih bolesti. Zato tek kada pacijent utvrdi da nema sve ostale bolesti crijeva, može se potvrditi da je iritabilni kolon u pitanju, odnosno kolitis.

Dijagnoza za nervozan stomak se utvrđuje tako što se sve analizira i isključe se ostale bolesti digestivnog trakta. Prirodno liječenje nervoznog stomaka počinje sa kapima za nervozan stomak i dijetom.

S obzirom da BioColon djeluju i kao kapi za kolitis i prirodni lijek za upalu crijeva, treba da znamo i šta je kolitis jer su nervozna crijeva posljedica kolitisa. Colitis ili kolitis je zapaljenje sluznice debelog crijeva ili pojedinih njegovih dijelova prouzrokovano nadražajem sluznice nedovoljno svarenom hranom usljed promjena u želucu i u tankom crijevu (gastroenterokolitis), infekcijom bakterijama ili protozoama, izlučivanjem pojedinih hemijskih supstancija kroz crijevnu sluznicu (živa, ureja), zatim dugotrajnim draženjem sluznice klizmama i nervnim poremećajima.

BioColon se koristi kao biljni preparat za nervozna crijeva, nervozan stomak, iritabilni kolon, gasove i grčeve u stomaku, naduven stomak i pretakanje u crevima, lijena crijeva, hroničan proliv i kolitis, mukozni kolitis i upalu crijeva, ulcerozni kolitis, Kronovu bolest.

Mi smo uz konsultaciju sa doktorima i specijalistima za nervozna crijeva i Kronovu bolest napravili preparat i prirodni lijek za iritabilni kolon koji djeluje u najvećem broju slučajeva. BioColon tinktura za nervozna crijeva je napravljena samo od ljekovitog bilja koje deluje nježno i sigurno, ljekovito bilje koje ne izaziva napor stomaka i koje se može dugo koristiti bez posljedica.

Ljekovite biljke koje ulaze u sastav BioColona su: Kantarion, Hajdučka trava, Odoljen, Lavanda i Matičnjak

BioColon kapi se mogu piti zajedno uz medicinske lijekove i probiotike jer nemaju kontraindikacija sa njima.

Cijena: 12.00 KM
Šifra oglasa: mfo00565
Objavljen: 04.12.2016. 17:23
Broj pregleda: 116

Hiperpigmentacija je prekomjerna proizvodnja tamno smeđeg pigmenta melanina u epidermisu kože. Razlozi za ovakvu prekomjernu proizvodnju mogu biti višestruki: pojačano izlaganje sunčevom zračenu, ozljeda, infekcija ili kod žena trudnoća. Melanociti su stanice epidermisa koje proizvode melanin. One izlučuju melanin preko dendrita, stanica sličnih oktopodu čiji su kraci vezani za keratinocite. Melanociti , na sunčevu svjetlost reagiraju pojačanom proizvodnjom melanina kao i više novih melanocita.
Antispot
Glavni razlog za pojačanu proizvodnju melanina je zaštita keratinocita od oštećenja koje može izazvati sunčevo zračenje. Proces zaštite se odvija tako što melanosomi, koji su zapravo čestice melanina formiraju štit iznad nukleusa živih keratinocita. Ovaj proces se u praksi može vidjeti kao tamnjenje kože na suncu. Treba imati na umu da tamnjenje kože na suncu predstavlja zaštitni mehanizam, a ne terapiju i da je to prirodni proces zaštite organizma od prekomjernog sunčevog zračenja. Dugotrajno izlaganje sunčevom zračenju dovodi do izlijevanja pigmenta iz oštećenih melanocita, koji zatim formira veće površine koje se mogu vidjeti kao tzv. “starosne pjege”.
Hiperpigmentacija u trudnoći se javlja kod 90% žena.Melazma ili hiperpigmentacija u vidu fleka na licu javlja se kod 70% trudnica. Uzrok ovim pojavama su najvjerovatnije hormonske promjene, a dodatno se pogoršavaju izlaganjem sunčevom zračenju.

KAKO SMANJITI HIPERPIGMENTACIJU KOŽE?
Uklanjanje fleka i pjega
Da bismo razumjeli način liječenja hiperpigmentacije kože, neophodno je upoznati jedan od enzima odgovornih za proizvodnju melanina. Taj enzim je poznat kao tirozinaza. Tirozinaza direktno određuje koliko će melanina biti proizvedeno. Većina preparata za liječenje hiperpigmentacije kože sadrže “inhibitore tirozinaze”, supstance koje smanjuju aktivnost ovog enzima a time smanjuju količinu proizvedenog melanina. U praksi se ovo vidi kao “izbjeljivanje” kože, odnosno smanjenje intenziteta ili potpuno uklanjanje fleka i pjega.

PRIRODNA KREMA PROTIV FLEKA I PJEGA SADRŽI:
Aktivne sastojke:
– Ekstrakt korijena bijelog duda (Morus alba), prirodni inhibitor tirozinaze čiji je aktivni sastojak: 2,3’,4,5’- tetrahidroksistilben(2-oksiresveratrol).
– Ekstrakt lista medvjeđeg grožđa (Arctostaphylos uva ursi), prirodni inhibitor tirozinaze čiji je aktivni sastojak: arbutin.
– Etarsko ulje Combava limuna (Citrus hystrix).
– Cink oksid i titan dioksid .
Pomoćne tvari:
– Talk, lanolin, vazelin, pčelinji vosak, bademovo ulje, glicerol, propilen glikol, vitamin E.

MEHANIZAM DJELOVANJA:
Prirodna krema protiv fleka i pjega sadrži inhibitore tirozinaze, kao aktivne sastojke ekstrakta korijena bijelog duda (Morus alba), i ekstrakta lista medvjeđeg grožđa (Arctostaphylos uva ursi), koji djelujući sinergistički na principu kompeticije, smanjuju aktivnost enzima tirozinaze, a time i proizvodnju melanina, što dovodi do izbjeljivanja i uklanjanja fleka i pjega.
Etersko ulje Combava limuna (Citrus hystrix) djeluje kao prirodni deterdžent, uklanja sloj mrtvih stanica sa viškom melanina omogućavajući brže obnavljanje i rast novih mladih stanica sa manje melanina.
Cink oksid i titan dioksid čine fizičku barijeru sunčevom zračenju u području do 290 nm do 700 nm i na prirodan način štite od štetnog djelovanja UVA i UVB zraka. Ovo je posebno bitno zbog toga što gubitkom melanina koji ima protektivnu ulogu, koža postaje podložnija štetnom utjecaju UVA i UVB zračenja.

NAČIN PRIMJENE:
Dva puta dnevno u jutro i naveče nanijeti kremu na šire područje fleka ili pjega i dobro utrljati da se krema potpuno upije.
Prvi znaci izbjeljivanja se javljaju nakon 5 do 7 dana od početka primjene, a potpuni efekat se postiže za 12 do 15 dana.

KONTRAINDIKACIJE: Nisu poznate.

NEŽELJENA DJELOVANJA: Nisu poznata

Cijena: 9.00 KM
Šifra oglasa: mfo00564
Objavljen: 04.12.2016. 17:22
Broj pregleda: 114

Pakovanje 250 ml

Gavez gel djeluje putem alantoina koji je izvrstan aktivator rasta stanica, koji stimulira zarastanje rana, obnavljanje polomljenog tkiva kostiju i tetiva, oštećenih usljed isčašenja i uganuća.

Sadržaj:
Proizvod sadrži trinkturu gaveza (Symphytum officinale L. Boraginaceae) (1:3) 30%, eterična ulja:
Geranijuma Bourbon (Pelargonium graveolens),
kadulje (Salvia sclarea),
njemačke kamilice (Matricaria recutita), glicerin, propilen glikol , karboksivinil polimer , destiliranu vodu i vitamin E.

Sastav:
alantoin 0,6-0,8%, sluz, taninske kiseline, citronelol, geraniol, neral, hamazulen, farnezen,bisabolol, bisabolol oksid, linalil acetat, linalol.
Gavez

Svojstva i primjena:
Gavez gel djeluje putem alantoina koji je izvrstan aktivator rasta stanica, koji stimulira zarastanje rana, obnavljanje polomljenog tkiva kostiju i tetiva, oštećenih usljed isčašenja i uganuća. Ovo je moguće usljed brze difuzije alantoina kroz kožu i okolna tkiva. Gavez gel omogućava brzo uklanjanje modrica zahvaljujući hemolizi crvenih krvnih zrnaca u oštećenom tkivu. Za zarastanje rana, čireva na koži i varikoznih vena, veoma važan je tzv “flaster” efekat toniziranja zahvaćenog područja, pomoću sastojaka sluzi , tanina i eteričnih ulja, dok alantoin sprečava nastanak ožiljaka brzim obnavljanjem stanica epitela kože. Geranijum Bourbon i kadulja djeluju blagotvorno kao flebotonici, dok njemačka kamilica djeluje protiv upalno i kao cikatrizant.

INDIKACIJE:
Varikozne vene, površinske rane na koži, čirevi na koži, prelomi kostiju, iščašenja i uganuća, modrice, posjekotine i ujedi insekata, lokalna krvarenja na koži.

MEDICINSKA PRIMJENA:
Tri puta dnevno nanijeti 5-10 ml Gavez gela na zahvaćeno područje i lagano masirati 5 do 10 minuta.

Cijena: 15.00 KM
Šifra oglasa: mfo00563
Objavljen: 04.12.2016. 17:20
Broj pregleda: 117

Super Green Mix 6 je mješavina šest fantastičnih proizvoda (spirulina, hlorela, ječmena trava, pšenična trava i nopal) poznatih po svojim visokovrijednim sastojcima. Spirulina, hlorela, ječmena i pšenična trava su sjajni izvori hlorofila, poznatog i kao “biljna krv” (veoma slične strukture kao hemoglobin). Doprinosi održavanju normalne krvne slike i “čišćenju” krvi od toksina koji kruže krvotokom. Lucerka doprinosi jačanju imuniteta, balansira mikrofloru crijeva i djeluje preventivno protiv pojave čireva na organima za varenje, doprinosi jačanju kostiju i mišića. Nopal (meksički kaktus) je prirodno sredstvo koje doprinosi regulaciji nivoa šećera u krvi, regulaciji varenje i održanju normalne tjelesne težine. Ova mješavina je sjajan način da izuzetno obogatite svoju svakodnevnu ishranu.

Cijena: 40.00 KM
Šifra oglasa: mfo00562
Objavljen: 04.12.2016. 17:18
Broj pregleda: 180

Peruanska Maka (Lepidium meyenii) je izvanredno hranljiv korjen sličan rotkvici. Raste na velikoj nadmorskoj visini planinskog masiva Anda. Djeluje slično žen-šenu pa odatle i naziv Peruanski žen šen. Pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma i pruža brojne zdravstvene blagodati.  Pošto je bogat izvor joda, povoljno djeluje na funkcionisanje tiroidne žlijezde koja posredno utiče na endokrini sistem. Zahvaljujući visokom sadržaju kalcijuma i magnezijuma ima povoljne efekte na zdravlje kostiju žena, plodnost i reproduktivnost.

Ova biljka spada u red adaptogena, biljaka koje podižu otpornost na bolesti, normalizuju funkcionisanje organizma, podstiču fizičko i mentalno zdravlje.

Vrlo je cenjena i kao hrana i kao prirodni lek.


Peruanska Čarobna maka sadrži velike količine aminokiselina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata. Bogata je mineralima kalcijuma, joda, magnezijuma, fosfora, kalijuma, sumpora, gvozđa, cinka… Obiluje vitaminima B grupe, i vitaminima C i E. Maka sadrži skoro 20 različitih amino kiselina i 7 esencijalnih amino kiselina.


•Izuzetne osobine Čarobne make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine:

•10-14% proteina

•do 70% ugljenih hidrata

•8% dijetskih vlakana

•2% masti

•Energetska vrednost u 100 gr. Čarobne make iznosi 1532 kj/362 kcal.

Način upotrebe

Preporučena dnevna doza Peruanske čarobne make u prahu je 2-5 gr. odnosno 1-2 ravne kafene kašičice. Peruansku čarobnu maku možete pomješati sa vodom, jogurtom, voćnim jogurtom, sokom ili čajem. Zbog svog slatkastog ukusa Peruanska čarobna maka je odličan dodatak desertima, slatkim poslasticama i frapeima.

maka-prah

Znanstvenici macu svrstavaju među adaptogene - sredstva za bolju prilagodbu organizma. Kao adaptogen, maca povećava tjelesnu izdržljivost i otpornost prema stresu, tjeskobi, traumi i iscrpljenosti.

Redovito konzumiranje mace pogoduje imunološkom sustavu i povećava otpornost na tjelesne i mentalne teškoće. Njezina sposobnost prepoznavanja potreba svakog pojedinačnog organizma priskrbila joj je nadimak "pametne biljke".

Primjerice, ako vaš organizam proizvodi premalo određenog hormona, maca će podići njegovu proizvodnju. Suprotno, ako je određenog hormona previše, maca će usporiti njegovo stvaranje.

Korijen mace u sebi sadrži vitamine B1, B2, B12 i C, alkaloide, mikro i makro nutrijente, ugljikohidrate, bjelančevine, vlakna, masne kiseline, fruktozu, škrob, tanin, natrij, kalij, kalcij, bakar, cink, željezo, mangan, silicij i magnezij. Malo je poznato da je maca bogatija kalcijem od mlijeka, te je upravo stoga snažna potpora u borbi protiv osteoporoze.

Kao adaptogen, maca pridonosi sveukupnoj dobrobiti organizma. Kalcij, fosfor, vitamini B1 i B12 te masne kiseline blagotvorno djeluju na živčani sustav, potiču apetit i pozitivno utječu na probavu.

Steroli, kalcij i vitamin C iz mace pomažu u izgradnji mišićne mase i povećavaju fizičku izdržljivost. Zato je maca jedan od dodataka prehrani kojeg koriste mnogi vrhunski sportaši.

Maca u sebi sadrži i četiri jedinstvena alkaloida - macaina 1, 2, 3, 4 - koji nisu pronađeni ni u jednoj drugoj biljci. Alkaloidi iz mace pomažu u iskorištavanju svih nutrijenata iz mace koji su tijelu potrebni.

Redovito unošenje praha korijena mace ženama donosi mnoge prednosti.  Liječnici ističu da maca pomaže u stvaranju i održanju hormonalne ravnoteže.

Alternativni liječnici preporučuju macu kod hormonalnih poremećaja i problema s neplodnošću. Maca ublažava simptome menopauze - promjene raspoloženja, valove vrućine, poremećaje spavanja i slično. Pomaže i kod problema s menstruacijom - bolova i osjećaja neugode koje proživljavaju mnoge žene.

Konzumacija mace, pokazala su istraživanja, ima pozitivne učinke na probleme s plodnošću kod muškaraca.

Prema studiji Peruanskog sveučilišta Cayetano Heredia, potvrđeno je da maca povoljno utječe na proizvodnju spermija te povećava volumen sjemena.

Maca je djelotvorna i u liječenju problema s libidom i poremećaja erekcije te je mnogi stoga nazivaju i "prirodnom Viagrom". Osim toga, maca pogoduje razvoju mišića i topljenju masnih naslaga.

Maca donosi sljedeće dobrobiti za zdravlje:

 • povećava razinu energije
 • uravnotežuje rad hormona
 • ublažava simptome menopauze i PMS
 • djeluje pozitivno na seksualnu energiju
 • pomaže kod nesanice i stresa
 • povećava tjelesnu izdržljivost
 • 
pozitivno utječe na zdravlje srca i krvnih žila
 • pomaže kod neplodnosti
 • poboljšava pamćenje i koncentraciju
 • 
pozitivno utječe na zdravlje kosti i zubi

 

Korijen mace je moguće pronaći u prahu, kapsulama ili tabletama. Preporučena doza je 1500-3000 mgdnevno.

Cijena: 22.00 KM
Šifra oglasa: mfo00561
Objavljen: 04.12.2016. 17:17
Broj pregleda: 112

Moringa 30 kapsula 100 % organsko

Bogat izvor antioksidansa, Održava zdrav imuno sastav. Održava ravnotežu holesterola u tijelu. Esencijalne aminokiseline.

100 % organsko. Bogat izvor antioksidansa, Održava zdrav imuno sistem. Bogat izvor vitamina A. Održava ravnotežu holesterola u tijelu. Esencijalne aminokiseline. Vegansko.

Opis:

U moringi nalazimo esencijalne aminokiseline: izoleucin, leucin, lizin, metionon, fenilalanin, treonin, triptofan, valin kao i aminokiseline alanin, arginin, asparaginsku kiselinu, glutaminsku kiselinu, glicin, histidin, prolin, serin, tirozin i cistein.

Veoma je bogata gvožđem.

Moringa je bogat izvor hlorofila i drugih biljnih pigmenata s jakim antioksidntnim djelovanjem poputkarotenoida (luteina, alfa-karotena, beta-karotena), ksantina i drugih.

Moringa prah je odličan izvor antioksidanasa i sadrži dosta vitamina A, C i E i bioflavonoida. Aktivni slobodni radikali uzrokuju kožna oboljenja tako što uništavaju elektrolite u zdravim molekulima. Nutrijenti koje sadrži moringa pomažu u sprječavanju oksidacije zdravog tkiva i tako usporavaju proces starenja i stvaranja bora.
Osušeni i samljeveni prah lista Moringe sadrži oko 20 vrsta aminokiselina, 46 antioksidanasa, 36 antiupalnih komponenti i više od 90 nutrijenata, što ga čini jednim od najboljih prirodnih suplemenata. Moringa prah je odličan izvor minerala poput gvožđa, kalcijuma i vitamina A, B, B1, B2, B3, B6, C, E, kao i makroelemenata i fitonutrijenata. Sem toga, odličan je izvor proteina i dijetetskih vlakana

Sastav:
Prah lista Moringe – 100%

Način korištenja:
Prvih sedam dana upotrebe 2 kapsule dnevno. Posle 7 dana korištenja 4-6 kapsula dnevno.

Cijena: 19.50 KM
Šifra oglasa: mfo00560
Objavljen: 04.12.2016. 17:14
Broj pregleda: 181

Pšenična trava u prahu istovremeno osvježava i povećava nivo energije. Sadrži prirodne vitamine, minerale, mikroelemente i enzime. Naše tijelo lahko može da ih apsorbuje jer njeno varenje ne zahtjeva mnogo energije, pa je bez problema mogu koristiti i oni koji imaju probavnih problema.

Pšenična trava spada u najbogatije izvore hlorofila. Pšenica se požanje prije nego što klasa, kad je otprilike 15 cm visoka. Požnjevena pšenična trava se pažljivo suši na niskoj temperaturi i prije pakovanja se izmrvi u prah. Ovo je potpuno prirodno – sadrži 100% prirodne sastojke, bez ikakvih aditiva, boja ili poboljšivača ukusa.

Preporuka za upotrebu: 1-2 kafene kašičice dnevno rastvorene u voćnom soku ili jogurtu, ili sa medom, ili sa vodom. Predlažemo da dobro promiješate da se rastvori.

Cijena: 12.50 KM
Šifra oglasa: mfo00559
Objavljen: 04.12.2016. 17:12
Broj pregleda: 121

Napitak od klica lucerke (alfalfa) istovremeno osvježava i povećava nivo energijje. To je izuzetno koncentrisana hrana koja se sastoji od svježih klica lucerke koje su bogat izvor hlorofila, vitamina, minerala, mikroelemenata i enzima. Ima mnoga blagotvorna dejstva na naš organizam: doprinosi jačanju imuniteta, balansira mikrofloru crijeva i djeluje preventivno protiv pojave čireva na organima za varenje, doprinosi jačanju kostiju i mišića i smanjenju ukočenosti i bolova u zglobovima, doprinosi regulaciji nivoa šećera u krvi, blagotvorno djeluje na bešiku i prostatu.
Preporuka za upotrebu: 1-2 kafene kašičice dnevno rastvorene u voćnom soku ili jogurtu, ili sa medom, ili sa vodom. Predlažemo da dobro promiješate da se rastvori.

Cijena: 10.00 KM
Šifra oglasa: mfo00558
Objavljen: 04.12.2016. 17:09
Broj pregleda: 88

Pakovanje 100 grama

Kurkuma - čudo prirode

Ljekovita Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji.

Od njenog korijena radi se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu. Taj začin je poznat diljem svijeta zahvaljujući svojim mnogostrukim ljekovitim svojstvima.

Ona  je jedan od glavnih sastojaka začina curry. Upravo zbog kurkume curry ima tako lijepu žutu boju. Kurkuma se koristi i kao prirodno bojilo, u izradi kozmetike te kao prirodan pesticid.

Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E100, nemojte strahovati. To je prirodno bojilo kurkumin!

Ljekovita svojstva kurkume

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova. Aktivni ljekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postepeno su se razotkrivala tijekom stoljeća.

Već odavno je izvjesno da kurkuma posjeduje anti-upalna svojstva, ali nedavna istraživanja su pokazala da je kurkuma – pravo čudo prirode. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba od raka do Alzheimerove bolesti.

U ayurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i njeguje organizam.

Kurkuma koristi se za:

 • jačanje probave
 • obnavljanje crijevne flore
 • smanjenje nadutosti
 • čišćenje jetre i žučnog mjehura
 • normalizaciju menstruacije
 • smanjenje upala kod artritisa
 • čišćenje krvi
 • stimuliranje rada metabolizma
 • kožne probleme
 • tegobe dišnih putova
 • protiv gljivica i bakterija
 • protiv crijevnih parazita

Kod nas je kurkuma bila posve nepoznata do kasnih godina 20. stoljeća.

Cijena: 8.00 KM
Šifra oglasa: mfo00557
Objavljen: 04.12.2016. 17:07
Broj pregleda: 109

Pakovanja 0,5 kg i 0,25 kg

Himalajska so najčišća je so na Zemlji. Podrijetlom je iz pramora, nezagađenog ekosustava starog više od 250 milijuna godina.

Pomaže tijelu i živčanom sustavu postizanje ravnoteže i podmlađujućega je učinka. Između ostalog sadrži i kalij, kalcij i magnezij. Ta tri elementa pomažu tijelu da postigne ravnotežu obnavljajući tekućine i nadopunjavajući zalihe elektrolita npr. kad se pojačano znojimo.

Himalajska so sadrži sunčevu energiju i ionizirane minerale koji se otpuštaju dodavanjem vode. Ne sadrži aditive, kopa se u podnožju Himalaje, pere se i suši na suncu, te ručno melje, kako bi se sačuvale sve vrijednosti i dale joj posebnu ulogu opisanu imenom KRALJEVSKA SO.

Korištenje kao začin:

 • Snabdijeva tijelo sa svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima
 • Regulira metabolizam vode u tijelu – sadrži čisti natrij koji omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u tijelu, bolju apsorpciju nutrijenata, te detoksikaciju. Preporučuje se svima, a osobito onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom, te zadržavanjem vode u organizmu.
 • Regulira kiselost stanica, posebno moždanih
 • Povećava vodljivost u živčanim stanicama te na taj način poboljšava komunikaciju i obradu informacija
 • Pomaže u liječenju emocionalnih poremećaja
 • Čuva serotonin i melatonin, poznati antidepresiv neurotransmiter
 • Djeluje kao antistresni regulator
 • Stabilizira nepravilne otkucaje srca – spojena s vodom važna je za regulaciju krvnog pritiska
 • Regulira razinu šećera u krvi i smanjuje stope starenja
 • Poboljšava apsorpciju čestica hrane kroz crijevni sustav
 • Pomaže bubrezima izlučiti višak kiselosti u mokraći
 • Pomaže pri čišćenju sluzi i šlajma iz pluća – osobito korisno kod astme i cističnih fibroza
 • Uklanja suhi kašalj – stavite malo soli na jezik
 • Djeluje kao jak prirodni antihistaminik i pomaže pri čišćenju sinusa
 • Spriječava grčenje mišića i pomaže održavanju mišićnog tonusa i čvrstoće
 • Učvršćuje kosti, te spriječava nastanak osteoporoze
 • Spriječava širenje vena na nogama i bedrima
 • Održava seksualnost i libido
 • Zaustavlja višak proizvodnje sline.
Cijena: 49.00 KM
Šifra oglasa: mfo00556
Objavljen: 04.12.2016. 17:05
Broj pregleda: 125

ZDRAVO I PAMETNO MRŠAVLJENJE I DETOKSIKACIJA NA PRIRODAN NAČIN

Kombinacija dva preparata, Spiruline i Garsinije, objedinjuje potrebne nutrijente i smanjuje apetit kroz svoja dva ključna sastojka, algu Spirulinu i ekstrakt biljke Garcinia cambogia. Zahvaljujući upravo tim sastojcima, doći će do supresije osećaja gladi istovremeno obezbjedjujući dovoljno energije. Idealna kombinacija za sve koji se bave telesnim aktivnostima zbog ubrzavanja gubitka masnog tkiva ,izgradnje mišica i dodatne energije.

Ukoliko se borite sa viškom kilograma i želite da izgledate odlično izaberite biljku Garcinia koja je sveti gral oblikovanja tela.

Standardne dijete, obično, utiču na smanjenje energije, vitalnosti i utiču na pad raspoloženja . Kako bi to predupredili, organizmu moramo nadomestiti supstancu koja pokreće hormone sreće - serotonin. Sa ekstratom Garcinia Cambogia, vaš mozak može dobiti istu dozu serotonina koje bi dobio iz ugljenih hidrata ili šećera.

Garcinija 90 kapsula:

Kapsule Garcinia Cambogia Maxi-fit su dodatak ishrani  (dijetetski suplement) koje mogu regulisati tjelesnu težinu i zaustaviti prekomjeran apetit. Glavni sastojak Garcinie je hidroksicitrična kiselina (HCA) koja se dobija iz kore te biljke. HCA sprječava pretvaranje ugljenihhidrata u masti i tako pomaže regulisanju tjelesne težine.

HCA blokira masnoće tako što zaustavlja ključni enzim (citratna lijaza) kojeg organizam koristi kako bi glukozu pretvorilo u masnoće. HCA zaustavlja proces stvaranja masnoća i proizvodnju LDL-a (lošeg holesterola).
Pored toga, HCA može uticati i na snižavanje triglicerida i doprinijeti opštem zdravlju.

Sastav: Garcinia cambogia u prahu – 100%
Način korišćenja: Prije obroka 2 kapsule, 3 puta dnevno

Spirulina u kapsulama:

Ova čudesna zelena super hrana omogućuje tijelu potpun izvor proteina i aminokiselina. 100% ekološka proizvodnja. Bez glutena. Genetsko nemodificirano. Visok sadržaj proteina. Visok sadržaj antioksidansa. Vegansko

Opis:

Spirulina (Arthrospira platensis i Arthrospira maxima) je jednoćelijska plavo-zelena alga koja gradi spiralne niti vidljive mikroskopom, mirisa i ukusa sličnog morskoj travi. Može se naći u slatkim vodama, jezerima i rijekama, na mjestima sa dosta sunca. Najbolje uspijeva u sredinama bez pesticida. Zbog toga je, iako se danas kultiviše za proizvodnju dodataka u ljudskoj ishrani, potpuno organski izvor proteina, esencijalnih amino i masnih kiselina, gvožđa i vitamina, a posebno karotenoida.

Ova mikroalga u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci i predstavlja izvanredan dodatak ishrani. Primjera radi, ženama koje rade u procesu proizvodnje zabilježen je porast lipida koji utiču na elastičnost krvnih žila. Nevjerovatno zar ne?

Sastav: Alga Spirulina – 100%

Način korišćenja: Prije obroka 4-6 tableta dnevno

Cijena: 20.00 KM
Šifra oglasa: mfo00553
Objavljen: 30.11.2016. 22:59
Broj pregleda: 115

Pakovanje: 100g

Cimet uspijeva u tropskoj Aziji (Cejlon, Šri Lanka) te u Indiji i Indoneziji. Spominje se 2800 godina p.n.e kada je njegova cijena dostizala cijenu zlata. Postoje stotine vrsta i podvrsta cimetove biljke. Kao začinske, koriste se dvije vrste: cejlonski i cimet kasija, poznat kao kina-cimet, koji potiče iz Burme. U Evropi se upotrebljavaju obije. Cejlonski cimet stiže u prodavnice u štapićima i prahu i ima nježniju i prijatniju aromu, a ukus mu je ljuto oštar, slatko-peckav, ni opor ni sluzav.Sadrži 1,5 do 4 procenta eteričnih ulja. Najbolje vrste kina-cimeta mirišu oštrije, a ukus im je peckavo ljut dok je hemijski sastav sličan kao kod cejlonskog cimeta uz znatno veću sadržinu kumarina.

Cimet se dva do tri puta godišnje siječe sa svakog stabla, zatim se preko noći umotava u kokosove asure i pušta da fermentira, nakon toga se guli spoljna kora, odstrani i srednja, a upotrebljava se samo nježna, unutrašnja. Deset takvih tankih kora uvijaju se jedna u drugu pa se suše prvo u sjenci a zatim na suncu. Pri tome on dobija svoju žućkasto-smeđu boju. Štapić cejlonskog cimeta je pun i sastoji se od više uvaljanih tanjih korica.

Za lijek se upotrebljava samo kora, a ostali dijelovi kao začini. Plodovi se ne jedu, iz njih se istiskuje vosak za mirisljave svetiljke. Iz listova koji se stavljaju u jela kao začin (slično i lovoru), istiskuje se ulje od kog se pravi cimetova voda i tinktura. To ulje jako žari, pa i samo jedna kap izaziva upalu ako padne na kožu. Ako se kapi ulja prevuku šećerom dobija se tzv. “cimetov konfekt” ili “sanalet”, koji se koristi za jačanje želudca. Spoljašnja kora drveta nema ljekovitih svojstava. Koristan je samo njen unutrašnji, svijetloružičasto-smedji dio. Ako je kora na jeziku gorka, onda to nije cimet, nego neka druga kora.

Cejlonski cimet je aromatik, korigens, hemostatik, stomahik, nervinum, adstrigens i dezinficijens probavnih organa.

Cejlonski cimet jača srce i želudac, oživljuje živce i osvježava krv, pomaže kod slabe probave, stvaranja previše kiseline i sluzi u želudcu, kod grčevitog povraćanja, krvavih dijareja, krvarenja iz materice, te kod prejake i preduge menstruacije ili posle porođaja, stimuliše mokrenje i djeluje protiv gihta.

Cimet ima značajno antioksidansko dejstvo, pomaže varenju hrane, sadrži hranljive materije i lekovite sastojke.

Osim spomenutog djelovanja potvrđeno je da cejlonski cimet pomaže i kod sljedećih tegoba:

 • ublažava upale i infekcije
 • čisti krv i potiče cirkulaciju
 • eliminira loš zadah
 • pomaže kod probavnih smetnji
 • olakšava menstrualne tegobe
 • pospješuje moždane aktivnosti
 • poboljšava pamćenje
 • ublažava bolove i ukočenost mišića i zglobova
 • prevenira bolesti srca
 • liječi gastritis
 • pospješuje sagorijevanje masnih naslaga
 • ublažava upalu grla i simptome gripe

Nije svaki cimet zdrav

Na tržištu je danas dostupno nekoliko vrsta cimeta.

U dućanima, zbog niske cijene, najčešće se nudi kineski cimet, koji sadrži velike količine kumarina - spoja koji može biti štetan za jetru i bubrege.

Za razliku od kineskog, cejlonski cimet je apsolutno siguran. Štov iše, preporučuje se za svakodnevnu upotrebu.

 

 

Cijena: 16.00 KM
Šifra oglasa: mfo00552
Objavljen: 30.11.2016. 22:56
Broj pregleda: 129

Chia sjemenke (lat. Salvia Hispanica). Chia je pustinjska biljka koja spada u porodicu metvica, sa sjemenkama koje se mogu konzumirati. Chia sjemenke su s razlogom svrstane među super hranu o kojoj se u posljednje vrijeme intenzivno priča. Razlog njihove popularnosti leži u bogatstvu masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Omega-3 masne kiseline spadaju u esencijalne nutrijente i kao takve su neophodne za život, a tijelo ih ne može samo proizvesti. Chia po količini vitamina i minerala premašuje mnoge druge poznate izvore hranjivih tvari. Odličan su izvor minerala kao što su magnezij, fosfor, cink, mangan, kalcij te vitamina A, D, K, E i B skupine. Sadrže fitonutrijente koji su dragocjeni zbog svog antioksidativnog djelovanja u organizmu.

Način upotrebe:

Chia sjemenke vrlo su blagog i ugodnog okusa i mirisa što omogućuje da se konzumiraju umiješane u bilo koju vrstu hrane jer ne mijenjaju njen okus. Preporučljivo je konzumirati ih prethodno natopljene na 10ak minuta.

Nutritivna vrijednost u 100g proizvoda:

Energetska vrijednost: 1856 kJ/450 kcal
Masti: 31,4g
od kojih zasićene masne kiseline: 3,8g
od kojih višestruko nezasićene masne kiseline: 22,8g
-linolna kiselina (omega 6): 5,66g
-linolenska kiselina (omega 3): 17,13g
Ugljikohidrati: 3,8g
od kojih šećeri: 0g
Vlakna: 33,7g
Bjelančevine: 21,2g
Sol: 0g

DODATNE POGODNOSTI ZA REGISTROVANE ČLANOVE I SARADNIKE
© 2016. moja-farma.com, Sva prava zadržana